iš vakaro pagaminti saldainiai prie rytinės kavos reiškė tik vieną - ilgasis savaitgalis prasidėjo! jeigu jau gaminu kažką saldaus, tai tik savaitgalį ir tik su sąlyga, jog saldumynais bus galima pavaišinti aplinkinius. šiaip man smagiausias yra pats gaminimo procesas. nežinau kodėl, bet savo pagaminto saldumyno man pakanka mažo gabalėlio. aš jį galiu valgyt ilgai, pasimėgaudama, galvodama kaip čia ką patobulinti. tuo tarpu pirktinių saldumynų galiu suvalgyt daug, per daug net neskanaudama, nemastydama, nesimėgaudama.. todėl nuo šiol dažniausiai gaminu pati, juk nesvalgysi kilogramo saldainių, kai kiekvieną saldainiuką tenka apčiupinėti,suformuoti, pamiluoti :) kažkaip viskas žymiai subtiliau ir intymiau gaunas, todėl pradėjus valgyti, atrodo bendrauji su maistu, o ne tiesiog jį doroji.
taigi penktadienio vakare pagamintų, o šeštadienio rytą su šeima skaniai suvalgytų saldainiukų receptas. beje, receptas nužiūrėtas iš knygos 'Maistas kaip vaistas".
apie 20 saldaniukų pagaminti sunaudojau:
50gr džiovintų slyvų
50gr razinų
50gr datulių
25gr migdolų
25gr lazdyno riešutų
3 šaukštai citrinos sulčių
šaukštas sviesto
50gr juodojo šokolado
slyvas, razinas, datules ir riešutus sumalam elektriniu malūnėliu arba kitu prietaisu, įpilam citrinos sulčių(būtinas komponentas, suteikiantis nepakartojamą skonį). gaunam tirštą masę iš kurios šaukšteliu formuojam norimo dydžio saldainiukus.
sviestą išlydom su šokoladu. dviem šakutėm mirkom saldainiukus į šokoladą, sudedam į didelę lėkštę, kad nesiglaustų vienas prie kito. laikom šaldytuve per naktį arba kol sustingsta šokoladas.
vienas saldaniukas(kiek mažesnis už graikinį riešutą) gavos apie 50kcal.
Oi kaip šitas man patinka, butinai išbandysiu prieš kalėdas.
AtsakytiPanaikintiZiauriai gaila, kad tik dabar atradau si puslapi ir dar..kad jau seniai cia nieks nevyksta;)
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti