2010 m. lapkričio 10 d., trečiadienis

Lazanija su soja ir daug daržovių



ar esat kada girdėję, jog makaronus galima valgyti ir laikantis dietos, ir šiaip besirūpinant išvaizda. netikit? esmė, kad makaronai nėra labai jau kaloringi. na taip, kalorijų jie nestokoja, bet kiek gi vienų makaronų suvalgyt galima? didžiausią nuodėmę daro ne patys makaronai, o dažnai su jais naudojami itin riebūs, kaloringi padažai.. bet juk taip noris kokios lazanijos ar spageti su bolonijos padažu :) esmė, jog aš sau nedraudžiu praktiškai nieko, tik daugelį dalykų iš labai nuodėmingų galima paversti beveik nekaltais :)
taigi pristatau lazaniją su sojos faršu(galima buvo naudot ir mėsos faršą neriebų, bet labai mėgstu soją, o čia ji labai tiko). jeigu esat neabejingi makaronams, sojai ir nevengiat troškintų daržovių - ši lazanija kaip tik Jums :)

3-4 porcijoms reikės:

8 lazanijos lakštų

1 didelės morkos
2 vidurinio dydžio paprikų
nedidelio svogūno
40gr sojos faršo
1 sultinio kubelis
mėgstamų prieskonių(aš dėjau aštrius)
kelių šaukštų aštraus pomidorų padažo

400ml lieso pieno
kupinas šaukštelis miltų(naudojau smulkius, skirtus kepiniam)
30gr fermentinio sūrio

pirma pasigaminam sojos ir daržovių padažą. sojos faršą užplikinam verdančiu vandeniu ir kartu ištirpinam sultinio kubelį. paliekam keliom minutėm. į troškinimui tinkančią gilią keptuvę pilam soją su sultiniu, pridedam pjaustytos paprikos, pjaustytą svogūną, stambiai tarkuotą morka. viska torškinam uzdengus dangtį, kol suminkštėja paprikos. pridedam prieskonių ir aštrų pomidorų padažą. turi gautis gan aštru ir jaustis prieskoniai, kadangi kai sumaišysim su pieno padažu, skonis sušvelnės.
puode užverdam pieną, prieš užverdant įpilam miltų šaukštelį ir gerai maišom, turi pradėt tirštėt. tada supilam sūrį ir išjungiam viryklę.
abu padažai paruošti.
imam kepimo skardą, įpilam kelis šaukštus baltojo padažo ant dugno ir dedam vieną sluoksnį lazanijos lakštų. ant lakštų pilam sojos padažą, dedam dar vieną sluoksnį makaronų, ant jo pilam balta padaža, sojos padažą ir vėl makaronus. taip susluoksniavau 4 kartus. viršutinis sluoksnis turi būti makaronai ir ant jų gausiai supiltas baltasis padažas. lazanija turi skęsti padažuose, kitaip bus sausa ir makaronai liks kieti.
kepam apie 30-40min 190C temperatūroje. iškepus leiskit pastovėt 15min, tada lazanija sutvirtėja, palaiko gražią formą lekštėje.
visa lazanija gavosi apie 1200kcal, taigi viena procija tik 300kcal :)

skanaus!

4 komentarai:

  1. O, čia geras receptėlis :) Kaip tik norėjau tau parašyti, gal moki ką nors iš sojos... :) Būtinai pabandysim, dėkui.

    AtsakytiPanaikinti
  2. iš sojos daug ką gaminu :) tik būna, jog pučia vidurius.. bet man lb lb snau :) šiaip nėri ji nekaloringa, bet 50gr sojos faršo ohoho kaip išsipučia ir kiek pasidaro :) kai tuo tarpu mėsa traukiasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O aš girdėjau kad Lietuvoje tik genetiškai modifikuotą soją pardavinėja. Matyt čia tik pletkai, bet vistiek bijau pirkti, jaučiu su paprastu jautienos faršu išbandysiu, nes atrodo, tai laaaaaaaabai viliojančiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rita, as niekada nesiduomejau, bet kur pas mus galima pirkti sojos farsa?:)

    AtsakytiPanaikinti