2010 m. lapkričio 3 d., trečiadienis

lengvas pieniškos kavos desertas su avietėmis




kartais taip norisi kokio skanėsto prie kavos, kad regis dėl akimirkos malonumo pamintum visas dietas. todėl tenka kažkokiu būdų laviruoti tarp skanu ir nekaloringa. tokie desertai prie kavos gali būti įvairių skonių žele su vaisiais ar uogom. ir gražu, ir skanu, o ir atrodo kaip tikras desertas :)

šį kartą gaminau pienišką - kavos žele desertą. ir gavos labai puikiai. o pagaminti lengva ir labai paprasta. tik kad jau susiprotėjau nufotografuoti įpusėjus valgymui..

4 nedideliem indeliam reikės:

400ml lieso pieno
šaukštas kavos kavos
pakelis grietinėles skonio želė(galima naudot paprasčiausią želatiną, reikės tik cukraus įdėti papildomai)
saujos šaldytų aviečių

pieną užverdame, įpilame kavą, paverdame truputį. nukošiam, kad neliktų tirščių, į dar karštą pieną pilam visą pakelį želė, gerai išmaišom. supilstom į 4 nedidelius indelius, pridedam uogų ir truputį pravėsusius dedam į šaldytuvą. valgom po kelių valandų, kai pilnai sustingsta.

laabai skanu, toks tarsi šokoladinis, tarsi kapučinio skonio desertas. o ir vienas indelis kažkur apie 125kcal.

skanaus!

2 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo. Tik norėjau paklausti kiek gramų arba arbatinių šaukštelių želatinos dėjai? Nes aš turiu tik didelį paką želatinos tai viso tikrai nedėsiu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. as dejau zele, kur buna jau su cukrum. bet jos visad dedu daugiau, nei raso. t.y. skiedziu su maziau skyscio. tai ten rase, jog pakeli uzpilti puse litro vandens, as uzpyliau 400ml pieno :)

    AtsakytiPanaikinti