2010 m. lapkričio 18 d., ketvirtadienis

Virtinukai su bulvių ir špinatų įdaru

virtinukai yra labai geras dalykas, tačiau priklauso nuo to, ką įdėsim į jų vidų. pamenu vaikystėje močiutė labai dažnai "taisydavo" virtinius. dažnai su lašinukais, kurių aš labai nemėgau, su varške - valgydavau, tačiau tikrai nebuvo pats mėgstamiausias valgis. dar retais atvejais gamindavo su mėsa, vėlgi, viskas priklausydavo nuo mėsos rūšies, kartais būdavo itin skanu, kartais nelabai, jeigu mėsa itin riebi..
na o man patys skaniausi visada būdavo su bulvių įdaru. ir jie būdavo visai nepanašūs į tuos, kur dabar parduoda. visų pirma močiutė nepagailėdavo pipiro ir druskos, kartias bulvės viduje net pilkos būdavo..
su pasūdyta grietine tokie virtinukai būdavo pats skaniausias valgis - minkšti, sotūs - tobuli virtiniai :)

taigi vieną popietę ir aš prisiminiau močiutės virtinukus, tik sugalvojau truputį patobulinti ir gavos itin puikus patiekalas.

3 moterim arba 1 moteriai ir 1 vyrui užteks(12 vienetų):

200gr miltų
apie puse stiklinės vandens
žiūbsnelis druskos

250gr(3 nedidelės arba 2 didokos) bulvių
1 kubelio šaldytų špinatų
puse šaukštelio druskos
puse šaukštelio juojųjų maltų pipirų

o gamyba itin paprasta. jeigu kada esat gaminę virtinukus, tikrai žinosit kaip daryti. jeigu nesat, tai viskas labai paprasta, tik reikalauja laiko. vandenį sumaišom su miltais, turi gautis gan kieta tešla, kad galėtume kočioti. idealiausia, jeigu turėtume galimybę tešlai pastovėti šaldytuve bent pora valandų, tada su ja dirbti, kočioti, formuoti virtinius tampa itin lengva.
bulves išverdam ir dar šiltas sugrūdam su prieskoniais ir druska, įdedam špinatų kubelį.
iš tešlos padarom tokią pailgą dešrą ir supjaustom į 12 vienodų dalių. iškočiojam kiekvieną tešlos gabalėlį, dedam į vidų įdarą ir kraštelius gražiai užraitom arba apspaudžiam šakute. kočiojam ganėtinai plonai.
štai ir viskas, užverdam pasūdytą vandenį ir dedam virtinukus. kad nesuliptų, reikia dėti po kelis ir laukti, kol pakils, tada dėti kitus. verdam kokias 10-15min.
valgom su jogurtine pasūdyta grietine.

vienas virtinukas be grietinės gavosi apie 90kcal, o jis tikrai nemažas, toks, kaip močiutės gamina. taigi suvalgius 4 buvo tikrai sotu. skanaus!

3 komentarai:

  1. Patinka man, Rita, tavo blogas :) Turi jis kažkokį cinkelį, gal, kad patiekiami ir tikrai skanaus, ir figūros negadinančio maisto receptai.Linkiu sėkmės rašant ir toliau :) O virtinukų žiauriai noriu..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,

    labai geras puslapis. Tik taip gaila, kad irasai jau baigesi beveik pries metus..Rasykite!:) Labai laukiu:)

    AtsakytiPanaikinti