2010 m. lapkričio 3 d., trečiadienis

Vištienos ir džiovintų abrikosų kotletukai


galiu drąsiai teigti - šie kotletukai patys tobuliausi pasaulyje. MAN. o dėl skonio, kaip sakoma, nesiginčyjama. nežinau kodėl jų negaminau nuo pat praėitų Kalėdų, turbūt galvojau, kad labai jau kaloringi yra, nes kaip žinia, džiovinti vaisiai nėra jau toks nekaltas dalykas. tačiau kad jau šiandien ryte sąžiningai pasportavau, o vakare einu į jogą, tai leidau sau pasilepinti kaip man atrodė kaloringu maistu. bet pasirodo, jog labai labai klydau, visai jie nekaloringi, nes iš visų ingridientų išėjo lygiai 10 normalaus dydžio kotletų.
jeigu Jums patinka mėsos ir vaisių derinys, mėgstat į mėsos kukulaičius įspausti džiovintą slyvą, abrikosą ar kokią raziną - šis patiekalas Jums neabejotinai patiks.
kiek kas ragavo, abejngų neliko.. o aš tokius kotletukus galėčiau visą mėnesį valgyt kelis kart į dieną.

jeigu susidomėjot, tai norėdami pagaminti 10 kotletų, susiraskit:

350gr vištienos krūtinėlės
100gr džiovintų abrikosų
50gr nevirtų(arba apie 170gr jau išvirtų ryžių)
1 kiaušinio baltymas(jei kalorijų ar cholesterolio neskaičiuojat, galit dėti ir visą kiaušinį, tačiau rezultatas bus tas pats, tik daugiau riebalų)
mėgstamų vištienai tinkančių prieskonių(čia ypač tiko mano taip pamėgtas provanso žolelių mišinys)
žiūbsnelis druskos

Džiovintus abrikosus užplikinam karštu vandeniu ir palaikom bent valandą, kad gerai išbrinkintų. ryžius išverdam pasūdytam vandeny.vištienos krūtinėlę sumalam kartu su abrikosais, pridedam prieskonių, šiek tiek druskos, prieskonių bei kiaušinio baltymą. viską gerai išmaišom. masė gaunas ganėtinai skysta, todėl į skardą kotletukus dedam šaukštu, gražiai suformuojam, kepam apie 20min 200C temperatūroje.
kažkur po 10min kepimo, kotletukus apverčiau, bet tikrai nebūtina, gražiai ir taip viskas apskrunda.
valgom su šviežiom daržovėm ir jogurtiniu užpilu.
skonis TOBULAS, aromatas DIEVIŠKAS...mmm...
vienas kotletukas gavosi apie 90 kcal(be priedų).

2 komentarai:

  1. kepiau siandiena siuos kotletukus gavosi skaniai:)tik mano mase nebuvo skysta ,as dejau dvi krutineles ,virtu ryziu nedaug ir abrikosu koki 100gr,kiausini visa,formavau rankomis kotletus ir kepiau apie 20min.kita karta darysiu juos mazesnius tokius vieno kasnio siaip super gera ideja su abrikosais ypac skanu bus mano mazajam suneliui manau ir idealiai tiks i pietu dezute ideti:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super receptas!!! Turbut per daug ryžių įdėjau tai gavosi ryžiai su vištiena:))

    AtsakytiPanaikinti