2010 m. lapkričio 2 d., antradienis

Keptos figos

būna tokių patiekalų, kurie kažką primintų, keltų nostalgiją.. namuose figas gaminau pirmą kartą, tačiau prisiminimų priplūdo begalės. mat atostogaujant Egipte ar Turkijoj, teko valgyti tokių skanių figų ir patiekalų su jomis, kad net dabar pagalvojus seilė tįsta. Figos ir datulės - man grynai yra atostogų šiltuosiuose kraštuose prisiminimas, kartais taip gera prie tų prisiminimų prisiliesti ir Lietuvoje. čia turbūt kaip mandarinai, nusipirkau kažkurią dieną, pralupau ir pasklido Kalėdų kvapas po visus namus, net širdis sudrebėjo.
bet dabar apie keptas figas. receptuką nusižiūrėjau vienoje vegetariškų valgių knygoje, IKI parduotuvėje kaip tik užtikau gražių, gerai sunokusių figų, todėl kibau į darbelį.

dviem žmonėm paskanauti reikės:

4 gerai sunokusių šviežių figų
šaukšto medaus
šaukštelio sviesto
šaukšto brendžio
šaukšto migdolų drožlių

figas nuplaunam, įpjaunam iki pusės iš viršaus, padalindami vaisių į 4 dalis. aš per daug įpjoviau, tai jos kiek per daug prasižiojo, bet skonio tikrai nepagadino. vsus ingridientus padalinam i 4 dalis ir dedam į figų vidų. vaisius sudedam į kepimo skardą ar kokias nedideles formeles ir kepam 200C temperatūroje apie 15min.

desertas tikrai vykęs man labai patiko,toks lengvas, gan egzotiškas, neįprastas, saldokas. o ir viena tokia kepta figa išeina kažkur tik 50kcal. taigi, skanaus!

2 komentarai:

  1. Labai egzotiškai atrodo, bet gaminimas, kaip supratau, visai nesudėtingas. Riks išbandyti savaitgalį vietoj kaloringo pyrago :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. kad tokiu desertu galima pasilepint ne tik savaitgalį :)

    AtsakytiPanaikinti