2010 m. spalio 24 d., sekmadienis

Neriebus sūrio pyragas

Kas sakė, jog sūrio pyragas būtinai turi būti riebus, pagamintas su mascarpone sūriu, kurio riebumas prilygsta sviestui? yra žmonių, kurie į riebų kaimišką pieną dar šaukštelį grietinės įsideda, nes kitaip jiem neskanu.. o man dažniausiai nėra skirtumo - pienas liesas ar riebus, bet juk visada naudingiau rinktis mažiau kalorijų ir riebalų turintį produktą :) net jei negresia nutukimas, cholesterolį sumažinti niekada nepakenks :)

taigi apie produktus ir gamybą:
būčiau neteisi, jeigu sakyčiau, jog tai mano receptas, kurį pati per naktį išmąsčiau, tikrai meluočiau. jau kokius puse metų seku įvairius internetinius kulinarinius dienoraščius, semiuosi idėjų, kurias patobulinu(gal ir pabloginu:).
Šį receptuką nužiūrėjau iš mano labai mėgstamo blogo Skanu ir sveika, tačiau viena akim dar sekiau ir supermamose esanti panašaus pyrago receptą. įdėjau kažką savo ir gavosi tikrai puikus rezultatas, kurio jau ir nebeliko :)kas valgė, gyrė visi, taigi, eksperimentas pavyko :)

Dideliam pyragui reikės(24cm skersmuo):

Pagrindui:

200gr "Selgos" sausainių(dėjau šokoladinius ir tiramisu skonio)
100gr sviesto

Įdarui:

400gr "Mūsų švelniosios" liesos varškės
2 pakeliai po 180gr paprastos liesos varškės
150gr cukraus
250ml lieso pieno
100ml geriamo jogurto mėgstamo skonio(pvz persikinio)
3 kiaušiniai
2 pakeliai vanilinio pudingo

Viršui:
tirštos aviečių uogienės


Visas pyragas apie 3500kcal, pjausčiau kažkur į 15 gabaliukų, todėl vienas gabalėlis ne toks jau ir nuodėmingas - apie 230-250kcal :) beje, tai tikrai ganėtinai sotus gaminys :)

eiga itin paprasta. visų pirma sutrynus smulkintuvu sausainius iki trupinių, juos sumaišome su lydytu sviestu. torto formą(kur nusegami kraštai) patepam sviestu ir formuojam padą bei kraštus iš sausainių ir sviesto mišinio. viską gražiai išlyginam, suspaudžiam, padarom torto rėmus ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. tuo metu ruošiam įdarą.

į trintuvą suverčiam varškes, kiaušinius, cukrų ir viską gerai išplakam, sudedam jogurtą su pienu ir dar maišom. turi gautis graži vientisa masė. galiausiai sudedam pudingo miltelius, permaišom ir masė jau paruošta.
iš karto įspėju, jog masė itin skysta gaunas, bet neišsigąskit, viskas čia gerai, viskas sukietės ir gausis puikus pyragas - tortas.

ištraukiam iš šaldytuvo formą su jau sustingusiais trupiniais ir paruoštą pyrago - torto masę verčiam į tortinę. kepam apie 50min 180C laipsnių temperatūroje orakitės vidury.
iškepus dar šiek tiek paliekam orkaitėj, tada ištraukiam, paliekam kur nors ant stalo, kad pravėstų. paskui dedam į šaldytuvą ir laikom per naktį, kad sustingtų.
sustingusį pyragą aptepam tiršta uogiene, dar šiek tiek palaikom šaldytuve ir puolam valgyt:)

skanaus :)

p.s. kitą kartą bandysiu gamint kokį kitokį pagrindą, nes šis labai jau riebus gavos. o gal skanu būtų ir be trupitnių? tik ar nepridegtų? jeigu išbandysiu, parašysiu:) taip pat dėsiu kitą kartą gal kokius konservuotus vaisius ar uogas į patį pyragą.

1 komentaras:

  1. labai labai skanu! aciu uz recepta,gaminau kelis kartus:) visiems labai patiko!

    AtsakytiPanaikinti