2010 m. spalio 25 d., pirmadienis

Per 9 mėnesius minus 36 kg! arba amžina kova su savimi :)

taigi nutariau ir aš išlįsti į dienos šviesą. kulinarinį dienoraštį nusprendžiau rašyti ne todėl, jog norėčiau ir galėčiau su visu pasauliu dalintis įspūdingais kulinariniais šedevrais. tikrai lenkiu galvą prieš ne vieno tinklapio autores, kurios džiugina ir stebina savo kulinarinėm vingrybėm. savo dienoraštyje pabandysiu pateikti tokius receptus, kuriuose būtų kuo mažiau nuodėmės, tačiau nenukentėtų ir skonis.. :) bus sunku, bet turiu jau šiokią tokią patirtį ir galiu pasakyti, jog nebutinai skanus maistas turi būti kaloringas :) kartais galima ir sugudrauti.
dalinsiuosi savo patirtimi, duosiu keleta patarimų bei labai labai lauksiu įvairių minčių ir iš Jūsų :)

truputis istorijos.. iki 2009 08 14 buvau nestatistinė 24m. mergina(tuo metu dar netekėjusi), kuri greičiau buvo panaši į  vidutinio amžiaus moteriškę su keliais vaikais. ir tikrai, parduotuvėje į mane kreipdavosi "Ponia" ir neretai daugelis duodavo man žymiai daugiau metų nei buvo iš tiesų.


niekada nesilaikiau jokių dietų, neskaičiavau kalorijų. visiem atrodė, jog man labai gerai taip, kaip yra, jog aš gyvenime nepasikeisiu :) tiesa pasakius, taip galvojau ir aš.. mano šeima mėgo pavalgyti, netgi labai.. pamenu, kol su tėvais nuvažiuodavom iki močiutės iš Kauno į Biržus, stodavom porą kartų į kokią parduotuvėlę tai ledų, tai šokoladų, pas močiutę taip pat nukrauti stalai.. jeigu mama iškepdavo karbonadą, tai taukus, kurie likdavo keptuvėje visad suversdavo dar ant mėsos, kad tik kuo riebiau, kuo skaniau būtų..nesvarbu, jog namuose nėra daržovės ar vaisiaus, svarbu, kad būtų mėsos, miltų, bulvių, duonos..kai dabar bandau tėvam pasakyti, jog nesveika valgyti riebų, kaloringą maistą, jie visad parodo pavyzdį savo tėvus, kurie visą gyvenimą kabino šaukštais riebią grietinę ir nieko.. galbūt.. bet mano seneliai ir dirbo.. vežė šieną, kasė bulves, burokus ravėjo.. o ką mes? mes nuo kėdės per dieną sėdynės neakeliam, iki pašto dežutės važiuojam mašina.. vadinas turim rinktis kitokį maistą, nes riebaus, sotaus mums tiesiog nereikia.

taigi kaip viskas prasidėjo? nemeluosiu, jog niekad nenorėjau būti liekna ir graži, tiesiog nuo vaikystės buvau burbuliukas, todėl net nedrįsau svajoti, jog gali būti kitaip. kol vieną dieną neužkliuvo akis už vienos dietos, kurios pasiekimai atrodė tiesiog netikėtini.. kai turi didelį antsvorį, visokios ryžių ar kopūstų dietos atrodo juokingai.. kas iš to, jei numesi kelis kilogramus? niekas net nepastebės.. atradau L.Chazano dieta. esat turbūt girdėję, gal net bandę. iš tikrųjų lenkiu galvą prieš šį gydytoją, nes tikrai nededant itin didelių valios pastangų per 9 mėnesius sverdama, matuodama, normuodama maistą, valgydama pagal nustatytas taisykles, griežtom valandom nusikračiau 36 kilogramų!

tačiau pabaigus dietą paaiškėjo dar viena baisi tiesa.. kad jau sulieknėji, tai dar nereiškia, jog galėsi vėl viską imti ryti.. pasirodo, kad ir kaip būtų paradoksiška, bet išlaikyti svorį yra daug sunkiau, nei numesti.. tiesiog prarandi kontrolę, nori save apdovanoti už patirtas kančias, o kūnas ima ir apdovanoja kilogramais. tai ką daryti, jog jaustumeisi pilnaverčiu žmogumi, nevaikščiotum alkanas, svečiuose neatrodytum kaip ateivis, kuris valgo tik savo atsineštą maistą arba nevalgo visai? apie gyvenimą po dietos ir bandysiu rašyti šiame tinklaraštyje.. :)

24 komentarai:

  1. Didelė pagarba už tokius didelius pasiekimus. Bet neįsivaizduoju kaip galima maitintis pagal Chazano dietą, kai turi du vaikus ir vyrą... Čia tikriausiai man gyvenimo galvosūkis. Kaip ir su pinigų taupymu - viskas parašyta kaip elgtis kai esi vienas, bet kaip elgtis kai turi šeimą?

    AtsakytiPanaikinti
  2. pradedu tikėti, jog įmanoma viskas :) mano mama nukratė 25kg kasdien ruošdama tėvui ir močiutei maistą, kurio pati neragavo. aš pati per Kalėdas, Velykas gaminau pyragus, tortus, sausainius kepiau, ir net nelyžtelėjau :)
    kažkaip užsikoduoja žmogus, žinai, jog esi rėžime ir gyveni taip.. bet jei nutrūksti..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikinu, pradėjus rašyti. Nors nesu iš tų, kurioms reikai lieknėti (o atvirkščiai), bet manau rasiu ir aš kokių idėjų. Sėkmės

    AtsakytiPanaikinti
  4. ačiū :)
    "pakudint" kai kuriuos patiekalus gerai ir dėl kitų sumėtimų(choliesterolis ir pan), bet tiesa pasakius, jeigu man nereiktų sukti galvos dėl kiekvieno kąsnio, per daug irgi neskaičiuočiau. deja, tokių moterų maža dalis :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. WOW! Super istorija ir fantastiški pasiekimai ir pasikeitimai. Šaunuolė!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Užsikoduoti save tikrai galima - aš pusmetį dėl mergytės labai mažai produktų galėjau valgyti ir tikrai vyras ne badavo tuo metu. Bet tikrai nežinau ar pajėgčiau tai pakartoti...

    Tikrai manau, kad ne kiekvienas gali taip užsispirti ir įgyvendinti savo užsibrėžtus tikslus.

    AtsakytiPanaikinti
  7. super ryžtas ir vidinė stiprybė. aš jų savyje nerandu, o jau reikėtų

    AtsakytiPanaikinti
  8. dėkui visoms :)
    Jolita, taip čia aš.
    beje, labai smagu, kad rašo užsienio lietuvės, Jolita, Asta, kitos, tai labai smagu kitu šalių virtuvę išbandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai sveikinu! norėčiau susisiekti su Jumis asmeniškai. Gal galite parašyti man į paštą: dovyle@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  10. Rita, tu nereali SAUNUOLE:) super super super, dabar atrodai tiesiog fantastiskai:)
    ir as svajoju palengevti, nes darausi panasi i penkiasdesimtmete matrona...
    tokie pavyzdziai, kaip tavasis - labai ikvepia:)
    saunuole

    AtsakytiPanaikinti
  11. Oho, 36 kg? O tu vien dieta tiek numetei ar kartu derini sportą?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Giedre, tik dieta. laikantis chazano dietos draudziama sportuot, nes ir taip organizmui sioks toks sokas.
    po dietos emiau sportuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Super! Tikrai šaunuolė. Labai džiaugiuosi atradusi tavo puslapį, nepakenktų ir man kokių 5kg atsikratyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kotryna, man irgi kokiu 5kg nusikratyt reiktu, ale atrodo sunkaiu, nei tuos 36kg nukratyt :D
    smagu, kad patiko :) kol kas cia labai tuscia, bet nieko, ilgainiui uzsipildys :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Rita, tai gal sporto paprasčiausiai ir užtenka pasiektam svoriui palaikyti? Juk per 9 mėn. turbūt jau pripratai prie mažesnių maisto porcijų :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. neuztenka, oj neuztenka :) esme ne porcijos dydyje, juk sokolado puse plyteles irgi nera daug :)
    esme kiek is tos porcijos gauni. gali darzoviu troskinio bliuda suvalgyt arba kelis saldainius.. cia nuolatine kova su savim..

    AtsakytiPanaikinti
  17. Jei nebutu sunku, noreciau, kad susisiektumete su manimi asmeniskai. Aciu. simoniukste@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  18. Saunuole :) Esi labai stipri mergina :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Kur dingai Rita? :( Kodel nebepapildai savo blog'o. Laukiam laukiam taves...

    AtsakytiPanaikinti
  20. saunuole, labai zaviuosi tokiais zmonemis :) taip ir toliau :) as ir bandau atsikratyti keletos kilogramu, mane tavo istorija ikvepe rimciau ziureti i savo sieki :) aciu, uz tai kad rasai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Sveika, labai nudziugino tavo straipsnis,o kai pamaciau nuotraukas negalejau patiketi kad sios dietos toks poveikis didelis... atrodai nuostabiai :) nuo vasario 1 dienos planuoju pradet laikytis sios dienos, tik pirmiausia planuoju susirasyti toki planeli,kuria diena bus iskrovos diena,ir kelinta valanda ka valgysiu... tik jauciu bus viena beda,kadangi studijuoju dieninese studijose, daznai nesutampa laikas taspats valgymuose, o cia sako jog reikia stengtis islaikyti tapati laika valgymuose... gal ka patarti galetum?

    AtsakytiPanaikinti
  22. Ar as tik cia nebematau, ar neberasai Rita? Taip dziaugiausi radusi tavo bloga, bet vis stebiu ir nebematau nauju straipsneliu? Kur dingai? :)

    AtsakytiPanaikinti