2010 m. spalio 26 d., antradienis

Trinta aštri moliūgų, obuolių ir persimonų sriuba



dievinu sriubas, kasdien primakaluoju vis kažko naujo, kažko neįprasto. toks ir šios dienos mano eksperimentas. trinta moliūgų sriubą vergu gan dažnai. keista, vaikystėje mama tek jų priaugindavo, bet niekad nenaudodavom. mėtydavos kur patvory, kol atiduodavom kam nors arba išmesdavom. gražu tik pažiūrėt būdavo.
laikui bėgant, keičiasi ir skonio receptoriai matyt, anksčiau nei cukinijų, nei moliūgų negalėdavau pakęst, o dabar nespėju gamint ir džiaugtis :)
šiandien pabaigiau mažiausiai 15kg moliūgo egzistenciją. bet laukia dar vienas, kiek mažėlesnis :)

taigi apie moliūgo sriubą.

kokiem 5 valgytojam reikės:

700gr nulupto moliūgo
1 obuolio
1 persimono
prieskonių(kario, čili, baziliko, pipiro, druskos)
poros česnako skiltelių
iki litro vištienos sultinio(kaip kas mėgsta, aš mėgstu tirštą sriubą, tai sultiio kiek mažiau pyliau)
šaukštas sėlenų

o gaminimas labai paprastas. kažkuriam internetiniam dienoraštyje skaičiau, jog trintų sriubų produktus reikia ne virti, o kepti orkaitėje, tada susmulkinti ir supylus į sultinį tik užvirti ir viskas.
aš taip ir darau.
ir šį kartą, moliūgą supjausčiau gabalėliais nemažais, apibarsčiau prieskoniais ir dėjau į orkaitę(190C). tiesa, kepti tenka ilgokai, gal apie pusvalandį, bet tikrai verta. kai moliūgas apminkstėja, prie jo dar sudedu nuluptą ir supjaustytą obuolį bei taip pat paruoštą persimoną. likos porai minučių iki orkaitės išjungimo, dar pripjaustau česnako.. pasklinda nuostabus aromatas.. :)
užvirinau sultinį, keptą moliūgą, obuolį ir persimoną sutryniau su trintuvu iki vientisos tyrelės ir supyliau į sultinį, įbėriau šaukštą sėlenų ir sriuba jau gatava :)

visas puodas gavosi apie 400kcal, arba 5 didelės lėkštės po 80kcal.

kaip matot, jokių grietinėlių, jokių riebalų, bet valgė ir vyras, ir sesers vaikas, abiem tiko, patiko, ir net prašė pakartot :)

2 komentarai:

  1. Aš irgi anksčiau moliūgų nepripažindavau, o dabar negaliu atsidžiaugti jais. Priedo jie dar tokie nekaloringi ir lengvi. O sriubos tai apskritai visų lieknėjančių išsigelbėjimas. Ačiū už receptuką.

    AtsakytiPanaikinti
  2. prasom prasom :)
    tik paskui reikia planuotis diena taip, kad toletas butu visad po ranka :D

    AtsakytiPanaikinti