2010 m. spalio 26 d., antradienis

Sriuba. Tikrai ne varguolių maistas!

Ačiū visoms gamtos jėgoms už šį atradimą - sriubą! neįsivaizduoju savo dienos be šio puikaus patiekalo. ar valgot sriubas? jei ne, tai pats laikas pradėti, nes jau šiame patiekale tiek pliusų, kad nevalgyti tiesiog nuodėmė. ir aš kalbu apie visas sriubas apskritai.

visų pirma sriubą labai naudinga valgyt sveikatos sumetimais. patikėkit, Jūsų pilvukai bus tikrai jums dėkingi. šiltas patiekalėlis darganotą rudens dieną dar ir nuotaiką pakels, o jau sušildys kaip.. :)

dar vienas didelis sriubos pliusas tas, kad suvalgius didelį dubenį sriubos, pagrindinio patiekalo suvalgysit žymiai mažiau. o taip ir kalorijų kiekį sumažinsit. na aišku, tuo atveju, jeigu nepridėsit nesuvokiamų kiekių grietinėles, grietinės ar riebalų.

daržovių sriubos, virtos sultinyje be papildomų riebalų yra tokios nekaloringos, kad praktiškai galit net neskaičiuoti.

kad ir pati sočiausia sriuba (pvz su ryžiais, lęšiais, makaronais ir pan) nebus labai baisiai kaloringa, bet užtat labai labai soti..

vietoj į sriubas taip mėgstamos grietinėlės, siulyčiau įsipilti tiesiog lieso pieno, o jei trūksta tirštumo įmaišyti šaukstą kepintų miltų ir įpilti pieno. tikrai bus sveikiau, nei 200gr grietinėlės. taip pat galit sriubas pabandyt užbalint kondensuotu NESALDINTU pienu :)
jei jau negalit valgyt sriubos be grietinės(pvz aš burokėlių sriubą mėgstu irgi tik su grietine), tai naudokit kuo mažesnio kaloringumo, gi yra ir 12, ir 10proc riebumo grietinės :) bent jau man, nesijaučia jokio skirtumo koks ten riebumas tos grietinės :)

prie sriubos patarčiau valgyti ryžių, kviečių, grikių trapučius, o ne duoną ar batoną. ar kada susimąstėt, jog suvalgę dubenelį sriubos ir 3 riekes duonos, patiekalo kalorijų skaičių patrigubinat? juk pagrindas turi būti sriuba, o ne puse duonos kepalo su šaukšteliu kažkokio skystimo :) viena duonos riekė turi apie 100kcal, tuo tarpu vienas traputis apie 20-30kcal.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą