2010 m. spalio 25 d., pirmadienis

Traškios, sluoksniuotos, bet neriebios tešlos suktinukai

Būna ir taip.. tiesa pasakius, nuo pat vaikystės nemėgau riebios sluoksniuotos tešlos, ji tiesiog veliasi burnoje.. dabar, kai stengiuosi kuo liesesnį maistą valgyt, iš viso nebegaliu sluoksniuotos tešlos vartot :) tiesiog per sunku organizmui :)
tik tiek, kad turint kameroje tokį dalyką ir užgriuvus netikėtiem svečiam, labai lengvai galima neblogų patiekalų prigalvot. pridėjai vidun ko tik širdis geidžia ir mirga stalas nuo kvapnių kepinių :)

bet yra ir kitų alternatyvų, kaip apgauti skrandį ir svečius. yra tokia plonytė plonytė šaldyta tešla, ji visai neriebi ir į ją taip pat smagiai galima visko pridėti :) tik teks daugiau pavargti :)


suktinukam reikės:
tešlos(kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus, turimo laiko ir pan)
šaldytų daržovių, bananų, obuolių, varškės, bet ko, kuom norėtumėt įdaryti suktinukus
labai nedaug aliejaus sutepimui

procesas gan paprastas. didžiuosiuose prekybos centruose nusiperkat Spring rolls tešlos,parsinešat namo ir laikot iki ekstremalios situacijos, kada pasirodys netikėti svečiai. išėmus iš šaldiklio, tešlą reikią apdengti drėgnu rankšluosčiu ir laikyti apie pusvalandį. tada atsargiai atskirti po vieną lapelį.
jeigu norite, jog suktinukai būtų nedideli, tešlos lapelius padalinkite į dvi ar keturias dalis. aš dalinau į keturias dalis gavos nedideli, vieno kąsnio užkandukai :)
lapelius reikia sutepti riebalais(aš naudojau aliejų, galima tirpintą sviestą), sudėti po 3 ar 4 vienas ant kito ir dėti jau norimą įdarą:
 aliejų tepiau tokių teptuku, vos vos suvilgydama. pagaminau gal 20 užkandukų, o sunaudojau gal tik 10gr aliejaus..
 į vidų dėjau šaldytas daržoves.. kitur dėjau bananus..
 formuokit kaip patinka..
kepam 180C orkaitėje kol gražiai pageltonuoja:)
kadangi tešla nėra riebi, o ir plonytė kaip popierius, tai vienas toks suktinukas vos vos suvilgytas aliejumi gaunas 30-40kcal. be abejo, jeigu įdarysit šokoladu ar dar kokiu nuodėmingu dalyku, kalorijų kiekis labai išaugs :)

3 komentarai:

  1. O man dabar įdomu pasidarė, koks kaloringumas šitos tešlos 100 g? Ir kokio gamintojo, nes lyg ir atrodo nešaldyta. kažkaip nemačiau tokios...

    AtsakytiPanaikinti
  2. My fault, jau matau, kad šaldyta :)) tai dabar sakykit, kur ieškot. Nes aš spring rollsams popierių perku nešaldytą, bet ten ne tešla, o ryžių popierius :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. visose didžiosiose maximose ir rimi buna :) kainuoja apie 13lt ir ji tikrai šaldyta :)
    kaloringumas kaip miltų, kažkur 350kcal, bet vienas tas lapelis kažkur 13gr tėra :)

    AtsakytiPanaikinti