2010 m. spalio 29 d., penktadienis

Baklažanas, įdarytas vištos skrandukais ir tofu



kameroje ilgai riogsojo pakelis vištos skrandukų. vaikystėje labai juos mėgau, kai mama pjaudavo vištą, virtą skranduką visad man atiduodavo, man tai didžiausias delikatesas būdavo. deja, dabartiniai broilerių skrandukai nebe tokie, kaip anksčiau. kažkokie kietesni, mažiau mėsingi, nebeišeina man jų taip skaniai pagaminti. tai nusprendžiau pagudrauti.
šaldytuve suradau balkažaną ir sugalvojau, jog visai įdomu būtų skrandukais įdaryti šią daržovę.
iš vakaro atsišildžiau skrandukus, pridėjau prieskonių ir užpyliau pienu, kad būtų minkštesni. taigi, jeigu ir Jūs norėtumėt pabandyt ką nors įdomesnio nuveikt su skrandukais, Jums reikės:

300gr vištos skrandelių
stiklinės pieno
mėgstamų prieskonių(aš dėjau daug čili, pipirų, druskos)
1 svogūno
2 baklažanų
100gr Tofu(sojų varškė)
1 nedidelės paprikos
pusės skardinės konservuotų pomidorų(luptų, pjaustytų)

taigi skrandukus marinuojam su prieskoniais ir pienu. geriausiai iš vakaro. kitą dieną verdam skrandukus piene(jeigu reikia, dar papildom, kad apsemtų) apie 30min. piene virdami jie būna minkštesni. tada sumalam mėsmale kartu su svogūnu.
Baklažanus išskobtuojam, paruošiam tokius ale laivelius, pabarstom druska ir paliekam pastovėti. išimtą baklažano minkštimą supjaustom, dedam į keptuvę, kartu su maltais skrandukais, supjaustyta paprika ir įpilam šiek tiek vandens. troškinam ant nedideles ugnies kokias 10 - 15min. sudedam pomidorus, dar patroškinam ir jau visai pabaigoje įdedam Tofu.
baklažanus nuplaunam ir dedam į vidų mėsos ir daržovių masę. kepam orkaitėje apie 40min 190C temperatūroje.

aš įdariau tik vieną baklažaną(2 puseles), likusią masę labai skaniai vakare suvalgėm su makaronais, gavos toks ale Bolognesse padažiukas :)

mum su vyru patiko, vienas didelis vos įveikiamas baklažaninis laivelis gavos apie 200kcal!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą