2010 m. spalio 29 d., penktadienis

Grūdėtos varškės apkepas su persimonais

varškės apkepas - toks patiekalas, kurį galėčiau valgyti kasdien. šis apkepas tiesiog tobulas, nesausas, be galo aromatingas, toks labiau desertas, nei pagrindinis patiekalas. o grūdėta varškė čia labai tiko, tiesiog valgant taip ir jauti tas kruopeles. žodžiu, mano skonio receptoriam kaip tik, net jokių tortų ar pyragų nereikia. kadangi jau vakaras ir daug tingiu raįyti, tiesiog įmetu receptuką. beje, toks patiekalas labai tinka vakarienei - lengvai virškinamas ir pakankamai baltymingas.

3 porcijom reikės:

2 indelių (400gr) grūdėtosios varškės
2 kiaušinių
2 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus
3-4 šaukštų manų kruopų
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
druskos
vanilinio cukraus
1 persimono
šiek tiek migdolo drožlių pabarstymui


o gamyba itin itin paprasta. kiaušinius išplakam su cukrum, druska ir vaniliniu cukrum. sudedam varškę, kruopas, kepimo miltelius, viską gerai išmaišom. persimoną nulupam, supjaustom nedideliais kubeliais, sudedam į varškę. viską suverčiam į skardą(kadangi kepiau stiklinėj, tai jokiu sviestu netepiau, bet jei metalinė, tai,manau, riektų sviestu ištept) ir kepam apie pusvalandį 190C temperatūroje.

būtų galima valgyt su kokiom trintom uogom ar jogurtu, bet man paties apkepo skonis buvo toks tobulas(ir saldumo, ir drėgumo užteko), kad valgėm tiesiog vieną su arbata.

Visas apkepas gavos kažkur 900kcal, taigi viena porcija apie 300kcal.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą