2010 m. spalio 29 d., penktadienis

Neriebi lengva sūrelių masė



labai mėgstu sūrelius :) o kas jų nemėgsta? :) tik kartais jau geriau turbūt leisti sau šokolado gabalėlį suvalgyti, negu iš pažiūros niekuom nekaltą varškės desertuką. juk tai varkškė, kas čia tokio? ar bandėt žiūrėt, kokio kaloringumo tie sūreliai ir kokio riebumo? o kiek jų galėtumet vienu kartu suvalgyti? aš tai drasiai bent kokius 3-4 suvalgau :)

o ir tėvai dažnai vaikam perka, ir ne kartą teko matyti, kaip beveik per prievartą verčia suvalgyti, nes juk varškyte, juk sveika. bet ar tikrai sveika? dažnas surelis pagamintas iš 24% riebumo varškės.. bet ką daryti, jei norisi? :)
aš atradau alternatyvą. man skaniausia iš viso yra sūrelių pati masė, galėčiau nusipirkus indelį vieną be nieko sudrožti. dabar dažnai taip ir darau, tik pasigaminu pati. o tai labai paprasta.
pasigaminti nemazam kiekiui sūrelų masės Jums reikės:

1 indelio "Mūsų" liesos švelniosios varškės
2 šaukštų mėgstamo jogurto arba šaukšto uogienės
šiek tiek vanilinio cukriuko
poros šaukštų razinų(jeigu kas mėgstat)

o gaminimas paprastas kaip du kart du :) tiesiog tereikia viską sumaišyti, jei dedam razinas, tai jas nuplikyti, kad būtų minkštesnės ir viskas :)
aš dar būna, jog prisipjaustau banano, pasitrinu šakute ir sumaišau su mase.
skonis fantastiškas, varškė tokia lengvutė, man nesiskiria niekuom nuo sūrelių masės. vaikai(pati neturiu, bet teko išbandyt ant svetimų:)) valgo irgi su dideliu noru. tokia varškyte galima sutepti sausainius, vaflius arba valgyti vieną su arbata :) taip pat įdėjus druskos, prieskonių, krapų, gaunas fantastiškas sūrus uztepalas ant duonos, vietoj visokių kitokių kreminių užtepalų.

pabandykit, tikrai nenusivilsit :)
sumaišius 200gr liesos varškytės su pora šaukstų jogurto ar šauksštu uogienės gaunam tik 200kcal :) o tai kiek daugiau nei vienas surelis :)

p.s. bent jau kol kas, šios varškės randu pirkti tik didziosiose IKI ir RIMI. Maximose, deja, bet nėra..

8 komentarai:

  1. Puiki idėja, skanu sveika ir nekaloringa. O įsidėjus į gražią desertinę taurę galima pasidaryti sau tikrai puotą ir įsivaizduoti, kad grietinėlę valgai. Mmm greit išbandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nebūtina švelniąją varškę naudot, aš dukrytei paprastą varškę sutrindavau su jogurtu, uogomis ar bananu iki kreminės konsistencijos. Tada net grūdelių nesijaučia, toks vientisas kremas gaunasi ir beje, labai skanus

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikas kaloringas maistas kaip tik labai gerai vaikams, o kur dar kalcis iš pieno produktų :) O pavyzdžiui cholesterolis yra būtinas besivystantiems vaikų plaučiams. Ne viskas, kas riebu ir kaloringa, yra blogai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Phedra, tikra tiesa, bet kai matai nutukusi vaika, kuris rekia, jog nori sokolado, o mamyte gruda neva itin sveika sokoladini sureli..
    patikekit, mes to choliesterolio ir riebalu gaunam pakankamai, todel sioks toks prisilaikymas, niekam nepakenke.
    net dietologai peikia sausus pusrycius, nes gauna vaikai per daug saldymunu ir dar plius riebaus pieno..

    AtsakytiPanaikinti
  5. >>todel sioks toks prisilaikymas, niekam nepakenke.

    patikėkit manimi, pakenkė, ir dar kaip ,)

    AtsakytiPanaikinti
  6. na, as zinau daugiau atveju, kada tauku kabinimas pakenke zymiai labiau. kazkaip niekur nemaciau, jog kas rekomenduotu vartot daug riebalu. taip, yra normos, bet daznai, labai daznai valgom per riebiai ir per saldziai :)
    ir tai rodo sitiek sirdies bei kraujagysliu ligom serganciu tautieciu.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Taip, sutinku, kad "didžioji dalis" turi būtent tokius įpročius, kokius tu vardini. Kita vertus, visai pamirštama kita pusė - maisto fobija su ne mažesnėmis pasekmėmis.

    Mano nuomone, nėra blogo maisto. Tik nereikia ekstremalumų - smarkiai priešinuosi tiek gyvuliniams produktams trissyk per dieną su vienintele daržove - bulvytėm fri; tiek ir salotoms ar sultiniui vietoj pietų. Be duonos ir padažo, ačiū.

    Nenoriu čia plėstis. Būtų labai ilga ir tikriausiai per gili diskusija - neišsitektų į komentarus ,)

    AtsakytiPanaikinti
  8. oj, nemanau, kad kas nors(nekalbu apie nukrypimus visiskus) valgo tik salotytes ir sultini geria. deja, bent jau mano aplinkoj, taukai liejasi laisvai :D gal kitur ir kitaip yra, bet jau mano giminej, tai jeigu maistas neriebus - tai jau ne maistas :)
    as pati valgau ir riebu maista, kartais(pvz siandien:D), bet ieskau budu, kaip skaniai pavalgyt pvz vakariene neapsunkinant saves, nes pvz pietum valgiau smarkiai aliejuotus blynus. tai nemanau, kad vakare suvalgius salotu ir isgerus sultinio, butu blogai :)

    AtsakytiPanaikinti