2010 m. spalio 26 d., antradienis

Vištiena su daržovėm ir džiovintom slyvom



labai jau mėgstu visokius troškinius. pripjaustei ko širdis geidžia, pridėjai prieskonių ir štai - puikiausias patiekalas.
nemėgstu grynos mėsos, dievinu plovus, troškinius, apkepus :) o ir labai lengvas maistas, daug daržovių ir šiek tiek mėsos :)

patiekalui, kurio užteks 3 žmonėm reikės:

vištos krūtinėlės
mėgstamų prieskonių(krūtinėlę visad marinuoju su provanso žolelėm)
šaukštas Vorčesterio padažo

pusės baklažano
1 paprikos
40gr. džiovintų slyvų
2 šaukštai Spilvos pomidorų padažo su agurkais

patiekti su raudonaisiais ar bet kokiais kitas ryžiais.

paruošimas labai jau elementarus. su prieskoniais ir Vorčesterio padažu pamarinuojam kubeliais ar juostelėm pjaustytą krūtinėlę. paliekam valandai kažkur.tada į neslyvančią keptuvę - troškintuvą pilam truputį vandens, dedam krūtinėlę ir troškinam uždengę dangtį. kai krūinėlė pakeičia spalvą, sudedam pjautytą papriką ir baklažaną, troškinam toliau. jeigu rekia, papildom vandens.
likus keliom minutėm, įdedam nuplikytas ir supjaustytas džiovintas slyvas, dar patroškinam, įdedam pomidorų padažą ir viskas :)
valgom su ryžiais :)


Krūtinėlė svėrė kažkur 300gr, tai pilna kepuvė troškinio atsiejo kažkur 500kcal, tai žmogui nemaža porcija gavos apie 170kcal!

2 komentarai:

  1. oho, koks skanus derinys :) seilė taip ir varva... dievinu slyvas mėsiškuose patiekaluose.

    AtsakytiPanaikinti
  2. žinok aš irgi labai mėgstu :) džiovintas slyvas ir abrikosus galėčiau dėt visur turbūt :)

    AtsakytiPanaikinti