2010 m. spalio 26 d., antradienis

ką valgyti vakare?

ar žinojot, jog vakare rekomenduojama valgyti baltymų turintį maistą, o riebalų ir angliavandenių reikia labai labai saikingai varoti antroje dienos pusėje.. tai ypač rekomenduojama sportuojantiem, figūra besirūpinantiem ir vyresnio amžiaus žmonėm. kažkur buvo rašyta, kad bent 3 vakarus per savaitę reiktų valgyt baltyminį maistą, mat baltymai yra statybinė medžiaga, taigi mums miegant bus auginami raumenukai, o ne lašinukai. angliavandeniai yra energijos šaltinis. ar reikalinga energija mums vakarais?

tai ką gi valgyti? vakare tinka liesa žuvis, liesa mėsa, liesi pieno produktai, ankštinės daržovės(žirneliai, pupelės, pupos), soja, kiaušinio baltymas.. taigi, ne visada sveika valgyt košes vakarais, kaip dažnas turbūt įsivaizduoja, jas reikia valgyti ryte :)

kartas nuo karto įdėsiu baltyminių vakarienių pavyzdžių, pamatysit, rinktis yra iš ko. beje, ar žinojot, kad kol organizmas negauna baltymų, tol nepraeina alkio jausmas.. o vakare juk būna, kad atrodo, jog pilve koks plėšrūnas besotis apsigyvenęs.. gal valgom ne tai, ko reikia?

3 komentarai:

  1. Kažkur jau esu girdėjusi, kad baltyminis maistas vakare visai tinkamas. Galvoju tavo pasiūlyta surelių masė vakarienei visai tiktų? Beje ar teisybė, kad po 18val geriau nebevalgyti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. sveika :) as labai labai daznai tokia varske vakarienei valgau, daznai ir pusryciam, tiesiog labai ja megstu :)
    na, siaip stengiuos veliau 20h nevalgyt, turbut kuo anksciau nevalgom, tuo geriau, bet kartais namo po darbu parsirandu tik apie 7, tada dar reikia pasportuot.. o valgyt iseina apie 8 :)
    svarbiausia valgyt ka nors lengvai virskinamo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nebludykit, su tuo baltiminiu maistu vakare. Nera tyrimu, kurie patvirtintu tokia teorija. O tyrimai, kuriu metu zmones vartojo angliavandenius vakare, parode, jog svorio numesti galima efektyviau nei vartojant baltymus.

    AtsakytiPanaikinti