2010 m. spalio 26 d., antradienis

Žuvies kukuliai su žirnelių padažu arba vakarienė Šrekui :)



vakare dažnai valgau žuvį, kurios ilgus metus nemėgau, o dabar tai vienas skaniausių patiekalų vakarienei.. numetus kilogramus, pasikeitė ir skonio receptoriai :) kodėl rekomenduojama valgyt tokį maistą, galit paskaityti čia.

nors šiandien labai neturėjau laiko, bet kad jau buvau atsišildžius menkės file, tai gamintis :) ir tikrai nepasigailėjau :) pavakarieniavau tobulai :)

5 vidutinio dydžio kotletukam sunaudojau:

300gr menkės file
1 kiaušinio baltymą
šaukstą avižinių dribsnių
2 šaldytų špinatų kubelius
druskos
pipirų

padažui:

80gr šaldytų žirnelių
1/4 stiklinės lieso pieno
1 šauktą grietinės 12% riebumo


menkės file ir špinatus sutrinam smulkintuvo pagalba iki vientisos masės. sudedam kiaušinio baltymą, pridedam prieskonių, įberiam avižinius dribsnius. iš gautos masės formuojam kotletukus ir dedam į garų puodą(arba į orkaitę) ir garinam kokias 15min. per tą laiką į padažinę supilam pieną, sudedam žirnelius ir truputį patroškinam. kai žirneliai suminkštėja, sutrinam juos šakute ar kokiu kitu prietaisu(galima ir į smulkintuvą sudėt, bet jau tingėjau..), dar patroškinam ir jau prieš pat pabaigą sudedam grietinę.
į lėkštę dedam kotletukus, pilam padažiuką ir valgom:)

prie šio patiekalo labai tiktų virtos bulvės, bet vėlgi, tingėjau :)


suvalgiau 3 kotletukus ir tikrai jaučiuosi soti :) o kalorijų labai nedaug, vienas kotletukas apie 50kcal :) puse pagaminto padažo dar panašiai "kainavo". taigi, vakarienė viso tik 200kcal.

3 komentarai:

  1. Tikra Šreko vakarienė!
    Patiekalas labai dietiškas, kukuliai gaunasi švelnūs, beveik neutralaus skonio (nors faršą priprieskoniavau gan dosniai), tačiau padažas juos labai pagardina. Patiko :) Kadangi kai kas gydosi skrandį, tokie patiekaliukai - pats tas mūsų stalui. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. o, labai saunu, kad patiko :) man tie zirneliai cia labai labai :)
    ir as nieko nesigydau, ale tokias vakarienes karta i savaite labai megstu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Menke pakeiskite Afrikiniu šamu. Bus daugiau egzotikos, sveikiau ir novatoriška. Užsisakykite internetu. Atveža tik pagal užsakymus. Skanaus!

    AtsakytiPanaikinti